13.04.2024
Почетна / Градина / Вести / Kаква тајна крие оваа глутница со волци?

Kаква тајна крие оваа глутница со волци?

Првите три волци кои одат по снегот се и трите најстари, најболни и најспори членови на заедницата. Тие го диктираат темпото, а во случај да наидат на опасност први ќе бидат жртвувани.

Да одат на крајот од колоната, веројатно ќе заостанат и ќе станат лесен плен, објавија од sky.mk.

Зад нив одат петте најјаки и најдобри волци од чопорот, па зад нив во златна средина одат 11 волчици, а зад нив повторно петмина мажјаци кои како војска го чуваат грбот на чопорот и на крај, последен, речиси изолиран, оди водичот на чопорот кој така од далеку има и одличен преглед на целата колона и држи се` под контрола…

Фото: Parco Naturale Vanatori Neamt Romania. — at Parco Naturale Vanatori Neamt Romania.

Види

Сточар од Прилепско додека ги напасувал кравите, бил нападнат од мечка

Додека ги напасувал кравите на планината Мукос, прилепчанец бил нападнат од мечка и се здобил …