07.12.2023
Почетна / Градина / Вести / Како сами да го отстраните забниот камен (рецепт)

Како сами да го отстраните забниот камен (рецепт)

Имате забен камен, но поради некоја причина немате можност да го исчистите кај стоматолог? Овде народната медицина доаѓа на помош и може да го реши проблемот. Забниот камен всушност претставува акумулација се честички храна, мртви клетки и органски материи на забите во устата.

Тој е најсилно изразен во долниот дел на секачите и за да го отстраните користете ја силата на билките. Периодичното отстранување на забниот камен е пожелно, бидејќи кога тој ќе се насобере во големи количини влијае на непцата негативно и тие се воспалени.

Потоа следува парадонтоза, која се лекува доста потешко. Земете навремени мерки и отстранете го забниот камен, бидејќи само така ќе избегнете болест која треба да ја лекувате.

Можете да го отстраните лесно и тоа во домашни услови со комбинација од билки од кои ќе си приготвите ефикасна лушпа.

Користете ги следниве рецепти со билки, за да го отстраните забниот камен:

Види

Дуњата е симбол на среќа и љубов – Таа е витаминска бомба што има многу лековити својства

Дуњата (Cydonia oblonga) е единствениот вид од родот Cydonia. Таа е дрво, високо од 4 …