Почетна / Градина / Како сами да го отстраните забниот камен (рецепт со билки)

Како сами да го отстраните забниот камен (рецепт со билки)

Имате забен камен, но поради некоја причина немате можност да го исчистите кај стоматолог? Овде народната медицина доаѓа на помош и може да го реши проблемот. Забниот камен всушност претставува акумулација се честички храна, мртви клетки и органски материи на забите во устата.

Тој е најсилно изразен во долниот дел на секачите и за да го отстраните користете ја силата на билките. Периодичното отстранување на забниот камен е пожелно, бидејќи кога тој ќе се насобере во големи количини влијае на непцата негативно и тие се воспалени.

Потоа следува парадонтоза, која се лекува доста потешко. Земете навремени мерки и отстранете го забниот камен, бидејќи само така ќе избегнете болест која треба да ја лекувате.

Можете да го отстраните лесно и тоа во домашни услови со комбинација од билки од кои ќе си приготвите ефикасна лушпа.

Користете ги следниве рецепти со билки, за да го отстраните забниот камен:

Види

Се варосуваат и младите дрвца

Варосувањето е активност која е пожелно да се врши на сите дрвја во овошната градина, …