06.07.2022
Почетна / Градина / Вести / Како Meteobot® ви заштедува време и пари?

Како Meteobot® ви заштедува време и пари?

За време на пандемија, расте побарувачката на системи за далечинско набљудување.

Се повеќе земји воведуваат строги рестрикции и ограничувања на слободното движење на луѓето како последица на корона вирусот КОВИД-19. Поради тоа, се зголемува потребата да се користат системи за далечинско набљудување на климатолошките и почвените услови во полињата.

Метеоролошките станици Meteobot® ви овозможуваат да не ги нарушувате ограничувањата на движење а истовремено да имате контрола за тоа што се случува во вашите насади. Оваа е особено важно кога се користат веќе докажани модели за прогноза на болести во
комбинација со метеоролошки станици.

Секое патување на терен ве чини време и пари, а во денешната ситуација еневозможно да се проверат сите култури. Meteobot® може драстично да ги намали посетите на терен освен кога тоа навистина е неопходно.

Имаме клиенти кои патуваат над 20.000 км годишно, во радиус од 80-100 км за дневни посети на насадите.

Откако започнаа со употреба на Meteobot® нивното време и патни трошоци се намалени за минимум 50% а притоа си превземаат брзи и соодветни решенија за секојдневното земјоделско работење.

Види

Тајната на урдата, која не ја знаеш! Што се случува ако секој ден јадеш од неа?!

Урдата е еден од најстарите прехранбени производи, кој се консумира со огромна желба од луѓето. …