Почетна / Градина / Вести / Како изгледа најголемата куќа изградена на дрво во светот (Фото)

Како изгледа најголемата куќа изградена на дрво во светот (Фото)

Најголемата куќа на дрво се наоѓа во Crossville, Tennessee, USA. Изградена е од архитектот Horace Burgess. Имено, структурата е поставена на височина од 33 метри. Овај амбициозен проект е сеуште во прогрес, и според креаторот Burgess сеуште не е завршен. Според него, целосната изградба на куќата на дрво го кошта скромни 12.000 $. Ова најмногу се должи на тоа што материјалот кој се користи за изградба на куќата е рециклиран и дониран од локални градежни компании. Просторот внатре се шпекулира дека е повеќе од 930 m2, во кој дури е сместена и локална црква. Со толку големи пропорции, и посветеност на еден човек, лесно е да се поверува дека навистина куќата има посетеност од повеќе од 400 лица неделно.

Види

Спатифилум – цвеќето на мирот

„Спатифилум“ потекнува од влажни тропски шуми од Индонезија, на Филипините и тропски Северна, Централна и …