02.12.2022
Почетна / Градина / Како еден човек ги надживеа лекарите кои му предвидоа само 6 месеци живот

Како еден човек ги надживеа лекарите кои му предвидоа само 6 месеци живот

Минале шест месеци, но Мораитис не умрел. Наместо смрт, тој работел на земјата и во текот на целиот ден престојувал надвор, на воздух. Сам си приготвувал ручек од зеленчукот кои ги засадил во својот двор. Вечерта, тој се повлекувал во локалната кафеана играјќи домино до доцна по полноќ.

Минувале годините, а тој се чувствувал се повеќе здрав. По цели 30 години таков начин на живот, тој наполнил 97 години и кога дознал дека нема наскоро да умре, решил да оди на преглед со своите стари резултати, со цел да провери што се случило. Наскоро разбрал дека сите овие лекари, кои му предвидувале уште 6 месеци живот, тогаш веќе биле мртви, односно дека тој ги надживеал.

Мораитис никогаш не почнал хемотерапијата, која требало да му го продолжи животот, тој само се преселил да живее на Икарија. Неверојатниот старец, починал на 102 години, а во неговиот смртен чин, како причина за смртта е наведена длабоката старост. Ракот не е споменат, бидејќи при последниот преглед, тој не постоел. Пораката од историјата на животот на Мораитис е тоа дека луѓето треба да знаат дека на болниот човек не му треба толку медицина, колку што му треба вера, волја и љубов кон природата.

Види

Три растенија во домот кои привлекуваат пари

Растенијата не се само секоја декорација на ентериерот и нивната цел не е едноставно да …