09.08.2022
Почетна / Градина / Како да направите ѕид од цвеќиња?

Како да направите ѕид од цвеќиња?

Вертикалната градина е изградена од готови елементи. Тие се продаваат во поголеми ланци и места, а може да се нарачаат и од професионален градинар. Цената зависи од квалитетот, но доколку сте решиле да го сторите тоа, не штедете пари, бидејќи тие ќе ви излезат преку нос.

Конструкцијата се состои од посебни гнезда во кои се засадени растенијата и низ кои поминува црево за наводнување. Може да се постави хоризонтално или вертикално. Треба да бидете многу претпазливи со вода од повеќе причини. Пожелно е да се инсталира тајмер и внимателно да се следи протокот на вода.

Види

Свиленото дрво, познато како „Албиција“

Албицијата (Albizia julibrissin), позната уште како “свилено дрво” е вид од родот Албиција. Ова широколисно …