Почетна / Совети / Како да направите вазнички за цвеќиња од прегорени сијалици`

Како да направите вазнички за цвеќиња од прегорени сијалици`

Знаете ли дека прегорените сијалици можеат да се искористат како декоративни вазнички за цвеќиња? За ефектот да биде поголем, препорачуваме да ги обоите.

Еве што се ви е потребно:

– Сијалица

– Растение

– Ножички

– Пинцета

– Чеканче

– Шајки

– Kамчиња

– Јаженце

Најпрво направете дупче во металниот дел од сијалицата па потоа со помош на пинцета земете ја и внимателно извадете ги жиците внатре во сијалицата. Издлабете уште две дупчиња во железниот дел за вазничката да ви биде висечка, и низ дупчињата протнете го јаженцето. Шајчето и чеканот ви се потребни за да ги закачите на ѕид.

Види

Кој зеленчук се сее прв – тие толерираат пониски температури

На почетокот на пролетта, веднаш штом може да се култивира почвата, првиот вид зеленчук се …