22.03.2023
Почетна / Градина / Како да направите свадба во градината

Како да направите свадба во градината

Свадбата е долгоочекуваниот и свечен ден во животот на човекот. Овој празник се асоцира кај нас со белоснежниот фустан на невестата, солзите од среќата на родителите и се разбира, муабетите за декорација на местото за одржување на прославата.

Безусловно за најдобра традиционална варијанта се смета балната сала или ресторанот, но тоа е и банален начин за празнување. Во последно време е мода да се закажуваат свадби на отворено и пред се во градината.

Фирмите за организирање прослави тоа го нарекуваат новитет во последните години, но вистината е дека уште нашите предци правеле свадби на свеж воздух, а не во своите домови.

Куќите биле мали, не можеле да ги соберат сите поканети, а било прифатено и гостите да бидат многу. За да може да седнат сите се ставале маси надвор, и тоа во сенката на дрвјата.

Пожелно е свадбената поворка да се спроведува во топлите сезони на годината – од средината на мај до крајот на септември. Прославата треба да има своја посебна боја во секој месец од тоа време. Во мај се уште нема големи горештини, а во јуни и јули целата градина цвета и се исполнува со фин мирис, што може да даде посебен шарм. Во август и септември гостите ќе уживаат во зрелите плодови. Во септември настапува многу убаво време кога листовите ја менуваат зелено окраската боја со различни нијанси на црвена, жолта и оранжава боја и служат како природен украс на грмушки и дрвја.

Види

Сеидба на тиквички

Како може да добиете квалитетни садници од тиквички? За таа цел, кога ги садите растенијата, …