Почетна / Градина / Како да направите свадба во градина

Како да направите свадба во градина

Секој двор почнува со порта. Токму во неа ќе пристапат младоженците и гостите, а за да им создаде свечено расположение треба да го красат не само влезот, но и вратата, оградата, дрвјата или грмушките, тротоарите во дворот. Но да се вратиме на украсување на портите. Во случај да е таа ниска, тогаш лесно се претвора во пергола украсена со панделки, балони полни со хелиум или убави герланди од цвеќиња. Сите елементи кои ќе ставите се привремени, иако некои од нив може да го украсуваат дворот и по свадбената церемонија. Многу ефектно изгледа комбинација на црвени рози и бели лилјани. Ако имате доста голема и масивна порта, таа може да се “украси” со букети направени од цвеќе или балони во облик на срце или венчални прстени.

Украсите

Воздушните балони се универзално средство за красење на градината по повод секоја свадба. За традиционалните церемонии се препорачуваат едноставни варијанти без натписи и слики, за источниот на црвен фон се печатат змејови или хиероглифи на среќата. Балоните изгледаат многу ефектни токму на отворено, а ветерот ги тера да играат во неповторлив ритам и чекор. За да се ориентираат вашите гости треба лесно да ги упатите до нивното место на седење. Ова може да се случи со помош на наполнети со хелиум фигури. Потребно е само да се постават покрај патче на растојание едни од други. Денес постојат компании кои се занимаваат со правење и поставувањето на т.н.. букети од балони. Овие многу убави украси ќе бидат соодветни насекаде. Освен тоа, може да се нарачаат гумени срца, венчални прстени, колонади, па дури и скулптури на младоженците.

Осветлувањето

Во дворот најверојатно е инсталирано некое осветлување, но за спроведување на свадбената церемонија, тогаш најверојатно нема да биде доволно. Светилки со “дневна” светлина ќе ги осветли централните улички. Местата за празнување се прават живи, а зоните за одмор и другите патеки треба да бидат помалку осветлени, така што светлината нема да попречува. Во квалитетот на декоративни елементи може да користите факели или големи свеќи кој ќе ги прицврстете така што да не бидат бутнати на земја во некој нагони на веселба. Не треба исто така да се сместат во близина на балони, дрвја со суви круни и други запаливи предмети. Стремете се да го поставите осветлувањето во шаторот така што да не ги заслепува гостите, и за таа цел најдобро да се користат специјални плафони со мека распрскана светлина

За веселбата да блесне во вистинско светло пуштете бели гулаби или разнобојни пеперутки на небото, пред првиот танц на младоженците.

Види

Десет градинарски дизајни кои ќе ви помогнат да го реконструирате вашиот двор

10 прекрасни градинарски дизајни кои ќе ви помогнат да го реконструирате вашиот двор