Почетна / Градина / Како да направите свадба во градина

Како да направите свадба во градина

Градината

Треба веднаш да кажеме дека за таков ден не одговара мал двор. Дури и ако гостите се малку сепак мора да се има простор. Потребно е не само да се постават маси и да се дојде до гостите, но и уште да се организира подиумот, да се обезбеди место за одмор и разговори. Отворените простори даваат повеќе можности за докажување. За почеток треба да се избере место каде да се одржи главната манифестација. Најдобра за ваков случај е ливадата или нивите со “спортска” трева на патот. Ако во дворот нема таква или ако на неа може да се објави на само дел од планираната градба, тогаш не треба да се очајува, секогаш може да се пресели или да се направи друга форма. При красење на градината се повеќе внимание се посветува на лесните материјали, на пример лесно ароматизирани бели шифони и органза.

Тие многу убаво се веат при топол ветрец и даваат чувство на чистота и свежина. Треба да се има во предвид дека на невестата и другите дами нема да им биде ни малку удобно да пешачат со потпетици низ тревата, затоа сепак треба да се разгледа за привремено подни облоги. Впрочем тоа е местото за првиот танц на младенците. Добро е подот да се направи малку рапав за да не се лизга некој од гостите. Ако градината дозволува, тогаш уште едно место за одмор нема да наштети. Поставете павилионче до езерото или фонтана, каде што гостите ќе можат да се опуштат и мирно да зборуваат еден со друг.

Патеки

На прославата речиси секогаш се повикуваат многу луѓе и улички едноставно може да недостасуваат, па поканетите ќе бидат принудени да одат по краевите на цветните леи и другите насади. За да се избегне тоа, внимавајте да ги проширите постоечките централни патеки кои водат кон куќата, местото за одржување на свадбата и зоните за одмор.

Декорација

Пред да почнете да размислувате украсите за таков важен настан, треба да одлучите што ќе биде вашата венчавка. Во традиционален, источен, етно или некој друг стил? Токму од тоа треба да се тргне при создавањето на декорации. На традиционален начин градината треба да ја украсите во вообичаениот за нас свечен стил. Мароканските свадби изобилуваат со бои и мириси. Јужниот или како уште ја нарекуваат “хавајска” церемонија не поминува без голема изобилство на живи цвеќиња, а за Афро-свадбата ќе затреба слама и разнобојни светли панделки. Украсите задолжително се издржани во еден стил. При распоред на традиционалната свадба прифатено е да се користат само неколку контрастни меѓусебни бои – розови и небесносини, бели и црвени, бели и златни, црвени и златни. Важно е тие да бидат заситени и да не се спојуваат со тонови на растенијата во дворот.

Порта

Види

Десет градинарски дизајни кои ќе ви помогнат да го реконструирате вашиот двор

10 прекрасни градинарски дизајни кои ќе ви помогнат да го реконструирате вашиот двор