Почетна / Градина / Како да направите ликер од диња

Како да направите ликер од диња

  1. Ова е основна верзија на рецептот, ако сакате можете да додадете и малку нане или лимон.
  2. Секогаш користете свежи дињи, не користете замрзнати дињи затоа што вкусот на ликерот ќе биде разводнет.
  3. Ако ликерот ви е многу благ, ставете половина од количините на шеќер и вода. Оставете ја мешавината да стои еден ден и ако не ви е доволно благ едноставно додадете малку шеќерен сируп.
  4. Ако сакате вашиот домашен ликер да изгледа како и комерцијалните ликери, додадате малку зелена боја за храна. Домашниот ликер од диња можете да го користите како замена за комерцијалните ликери во коктелите но мора да ја прилагодите количината на домашниот ликер затоа што тој не е толку благ како и купечките ликери.

Поради тоа што дињата и нането се како најдобри пријатели, откако ќе го направите домашниот ликер од диња ние ви препорачуваме да си направите Mojito со ликер од диња.

Превземено од Коктели.мк

Види

Десет градинарски дизајни кои ќе ви помогнат да го реконструирате вашиот двор

10 прекрасни градинарски дизајни кои ќе ви помогнат да го реконструирате вашиот двор