Почетна / Градина / Вести / Како да ја ублажите болката во желудникот со помош на растенија

Како да ја ублажите болката во желудникот со помош на растенија

Болките во стомакот можат да се должат на многу различни нешта. Ова често е погрешна диета, алкохол, цигари, стрес. Гастричните проблеми опфаќаат широк спектар на симптоми кои можат да се појават во различни фази и ситуации во секојдневниот живот.

Некои од најчестите гастрични поплаки се болка, тежина, оток, киселини. Ви нудиме неколку билки кои би помогнале значително за подобрување на состојбата на желудникот и враќање на равновестието во овој така чувствителен орган.

1. Лаванда

Во народната медицина чајот направен од лаванда помага при киселини, го смирува желудникот при дијареа и го помага варењето. Покрај тоа, се користи против растреперување во гласот и забоболка. Лавандата е исто така широко користена во ароматерапијата.

2. Нане

Нането помага против гадење, болки во стомакот, гасови. Нането ги смирува спазмите во дигестивниот тракт и го враќа апетитот. Важно е да се зема во мали дози. Таа е погодна билка и за третман на заболувања на жолчните патишта, жолчнокамена болест, хроничен панкреатит, растројство.

3. Камилица

Види

Од кога се применува земјоделието и кој е најстариот познат зеленчук

Земјоделство за прв пат се применува уште пред 10.000 години, што значи првите зеленчукови градини …