Почетна / Uncategorized / Како да извадите крлеж – ефикасен метод!

Како да извадите крлеж – ефикасен метод!

Се зема мал шприц за еднократна употреба, и се сече нејзиниот врв. Се поставува врз крлежот, и внимателно се влезе.

Крлежот излегува, а сите отровни материи кои успеал да ги вбризга во вашето тело, излегуваат надвор. Потоа треба да третираме со алкохол или некое дезинфекционо решение.

Ако не ви се наоѓа во моментов шприц под рака, може да се користите некое цевче, на пример пенкалото. Ставете и некое марамче на отворот низ кој ќе вшмукување, за да не го голтнете случајно.

Види

Посејте ароматични и зачински растенија за зимата која следи

Бидете вредни и прктични и во текот на зимата. Посејте ароматични билни во стакленикот во …