Почетна / Градина / Лек / Како да излечите кашлица и бронхитис со лист зелка и мед

Како да излечите кашлица и бронхитис со лист зелка и мед

Еден од најпознатите и навистина најделотворните начини за борба против кашлицата е лист зелка со мед.

За ова лекување не постои возрасна граница, подеднакво е ефикасен, како за мали деца, така и за возрасни.

Полека одвојте еден лист зелка од главицата. Листот треба да се спушти неколку минути во врела вода. Ќе стане топол и мек. Потоа една страна намачкајте ја со мед, а таа страна поставете ја на градите. Преку зелката ставете најлонска кеса и замотајте ја со шал или пешкир. Препорачливо е ова да се направи пред спиење. Резултатите се видливи уште при првиод обид, но сепа повторете ја процедурата додека целосно не се излекувате.

Активните состојки на медот и зелката, а исто така и топлината, допринесуваат до намалување на кашлицата, а во исчезнување на воспалителниот процес.

Види

Прекрасен дизајн на мебел за растенија (Фотографии)

Прекрасен дизајн на мебел за растенија