Почетна / Градина / Каде може да набавите Маслинка Бонсаи или Буксус Бонсаи по одлична цена ?!

Каде може да набавите Маслинка Бонсаи или Буксус Бонсаи по одлична цена ?!

Маслиновото дрво најчесто се наоѓа во медитеранските земји, каде има долга традиција на култивирање и исто така симболично значење.

Маслиновите дрвја се зимзелени дрвја или грмушки кое расте многу бавно, но може да стане старо неколку стотици, па дури и илјада години.

За бонсаи можете да користите култивирани сорти, но дивото Маслинка Бонсаи (Olea europaea) има предност поради ситните лисја. За неговото успешно одгледување ви треба место со полно сонце кое исто така помага да се намали големината на листовите. Може да издржи температури малку под 0 ° C / 32 ° F, но мора да биде заштитен од посилен мраз. Најдобро е да го поставите во ладна стаклена градина која се чува без мраз. Ако се задржи во топла просторија во куќата во зима, маслинката ќе страда од недостаток на лесен и сув воздух.

Темелно наводнувајте го ова маслиново бонсаи, но избегнувајте постојана влажност. Нормалната вода од чешма со добар квалитет е добра за маслиновото дрво.

Се ѓубри со цврсто органско ѓубриво на секои четири недели или течно ѓубриво секоја недела во текот на сезоната на растење

Olea europaea bonsai или Маслинка бонсаи, може да го набавите во Хорти Експерт по цена од 2.200 денари.

Во истиот расадник Хорти Експерт имате и бонсаи Buxus variegata. Ова бонсаи обично се одгледува во рамномерно влажна, добро исушена количина (на пр. Мешавина од песок-глина) на сонце до делумна сенка.

Растенијата ќе растат добро во најразлични ситуации во сенка, вклучувајќи ги и отворените услови затегнати од сонцето или светлосна сенка со неколку часови утринско сонце или рано попладневно сонце. Растенијата претпочитаат почва со pH од малку кисела до малку алкална.

Гниењето на коренот исто така може да биде проблем во слабо исцедена почва.

Buxus variegata bonsai или Буксус бонсаи, може да го набавите само во Хорти Експерт по цена од 350 денари.

Olea europaea bonsai или Маслинка бонсаи, само во Хорти Експерт по цена од 2.200 денари.Buxus variegata bonsai или…

Gepostet von Horti Expert MK am Samstag, 21. März 2020

За повеќе прашања КЛИКНЕТЕ ТУКА

Види

Храна која доведува до предвремено стареење

Шпанскиот нутриционист Хелен де ла Фуенте Хидалго откри како да се избегне предвремено стареење. „Кога …