Почетна / Градина / Јадрата на кајсиите и сливите во борбата против канцерот

Јадрата на кајсиите и сливите во борбата против канцерот

Јадрата од коските на сливите и кајсиите можат ефектно да се искористат како природен медикамент во борбата против канцер.

Најновите податоци наведуваат дека секоја година во светот се откриваат нови околу 3.000.000 болни со оваа болест. Во јадрата (семенките) на коските од слива и кајсија се наоѓа витаминот Б17.

Негова најголема концентрација наоѓаме во горчливите бадеми, во јадрата на коски од јаболка, кајсија, нектарина, круша, слива, цреша, лимон, капина, малина, јагода и др.

Во молекулот на овој витамин се наоѓаат две единици на шеќер, една цијанид и една безнаделхид, кои во човечкиот организам се ослободуваат само на места каде што се наоѓа малигна ќелија. На малигната ќелија шеќерот и е неопходен за раст и одржување. Таа е богата со ензим на бетагликозидазон кој во спој со цијанид и бензаделхид од јадрото создава мошне отровно соединение хидроцијанид (HCN). Така ќелијата се труе и уништува.

Ензимот бетагликозидазон во останатите здрави ќелии се наоѓа во исклучително мали количества, па практично не доаѓа до нивно труење. Ракот сака шеќер, а цијанидот во јадрото на коските од кајсија, слива, јаболко и др. е опкружен со шеќер. Ракот го конзумира шеќерот и се труе со цијанид. Затоа е мошне важно ќелиите на ракот да се наведат да користат само шеќер со цијанид. Внесувањето на секој друг шеќер во организмот за време на лечењето треба да се елиминира. Дневна доза на употреба: На секои 2,5 кг сопствена тежина по едно јадро. Прво измерете ја сопствената телесна тежина, потоа поделете ја со 2,5 и ќе ја добиете дневната потреба на јадра. Во просек тоа изнесува околу 30 јадра дневно.

Секое јадро во устата добро да се соџвака и да се натопи со плунка, па потоа да се проголта. Намената е првенствено за заболените од оваа лоша болест, а потоа со превенција да не дојде до заболување.

Превземено од паноптикум

Види

Италијанска градина во близина на Рим

Локацијата на оваа италијанска градина е на Апенинските планини, на еден час оддалеченост од Рим. Дизајнер …