05.07.2022
Почетна / Градина / Ја впива цела негативна енергија: Прегрни дрво и излечи се!

Ја впива цела негативна енергија: Прегрни дрво и излечи се!

Одите ли често во природата? Ако немате време за приградските излети, тогаш барем одите ли во паркот? Ако е така, тогаш додека се шетате, можете да се лекувате на еден многу интересен начин – прегрнување на некое дрво.

Има и цела наука за тоа и се вика дендротерапија. Тоа е метод за лекување и превенција, користејќи исцелувачки својства од дрвјата.

Доволно е да отидете до некое дрво, и тоа да ја впие во себе целата негативна енергија, која се има акумулирано во вас. Докажано е дека сите дрвја имаат директно лековито дејство, ако човек ги прегрнува.

Дрвјата ја лекуваат психата, го стимулираат работата на срцето, ги засилуваат метаболичките процеси во организмот, ја отстрануваат главоболката, ги намалуваат последиците од стрес.

Неслучајно прошетка меѓу шума или парк има позитивно влијание врз нас. А кога ги прегрнувате дрвјата, нивната моќна лековита моќ е во состојба да ве излечи од многу нешта.

Треба да знаете дека дрвјата се делат на напојувачки, вшмукувачки и неутрални во однос кон човекот. Најмоќен е дабот, а највшмукувачки се тополите и повеќето четинари.

Види

Ако сте од љубителите на егзотичните цвеќиња – Кој е цветот на страста?!

Ако сте од љубителите на егзотичните цвеќиња, пасифлората е токму за вас. Различна и убава …