02.12.2022
Почетна / Градина / Изберете совршено градинарско црево

Изберете совршено градинарско црево

Градинарските црева доаѓаат во многу стилови, бои и големини, и може да вклучуваат карактеристики како што се отпорност на вртење, мултиплицирана конструкција или заштита од микроб. Исто така, ќе најдете црева што се издржливи и имаат дополнителни функции, како што е вентилот за контрола на протокот на вода што ви овозможува да го исклучите протокот на вода и лесно да ги менувате млазниците.

Винилните армирани црева се ефтини, и лесни за ракување. Гумените црева и цревата засилени со гума се потешки и издржливи. Силните црева се подобри при промена на температурата и се со помала веројатност да избијат или да пукнат. Ние ви препорачуваме црева од програмата на GARDENA.

Дијамерите на цреватa се движат од 3/8 инчи, 1/2-инчи до 3/4-инчи. Во САД, повеќето стандардни градинарски црева се со дијаметар од 5/8 инчи. Колку е поголем дијаметарот, толку повеќе вода се испорачува. Но, овде оставаме на вас и вашите потреби.

Градинарските црева се достапни со различни должини обично 10 до 100 метри во вкупна должина. Притисокот на водата се намалува со зголемувањето на должината на цревото, па затоа купете црево што е доволно долго за да достигнете до крај. Ако повремено барате долго црево, купете две пократки и комбинирајте кога е потребно.

Вашиот избор ќе зависи од тоа дали ќе се одлучите за класични или градинарски црева кои би биле со или без количка со стандардно црево. Или пак можеби доволно е само сет котур црево.

Исто така Гардена располага и со конфорна ѕидна намотка за црево со максимална должина на црево од 60 m, при што цревото се намотува во круг и врти под агол од 180o.
од програмата на ГАРДЕНА 

На местото каде што се спојува цревото со чешмата има два главни избори се метал (обично месинг) и пластика. Месинг е потрајно од пластика, но може да биде тешко за секој со ограничена сила на рацете да се затегне до приклучокот. За лесно затегнување на рацете, изберете црево со ергономски обликувана пластична спојка. Некои црева се засилени во близина на спојката за да се спречи опаѓање на тапацирот.

Комерцијалните црева се дизајнирани за топла вода и тешки за континуирана употреба. Цревата секогаш треба да се користат соодветно на температурата на околната вода, па топлата вода треба да се користи само во црева посебно дизајнирани за употреба со топла вода.

Купувањето на квалитетно црево и додатни елементи за вашата градина не е трошок, туку инвестиција. Доколку сакате да одберете повеќе модели на црева со намотки, колички, спојки,  или слично кликнете ТУКА

Види

Три растенија во домот кои привлекуваат пари

Растенијата не се само секоја декорација на ентериерот и нивната цел не е едноставно да …