Почетна / Градина / Вести / Интересни факти за кучињата што веројатно не сте ги знаеле

Интересни факти за кучињата што веројатно не сте ги знаеле

– Далматинците се единствени кучиња кои што добиваат болест на зглобовите

– Кучињата и луѓето се единствените живи суштества кои имаат простата

– Кучешкиот мирис е приближно 1 милион пати подобар од човечкиот

– Срцевите отчукувања кај кучињата се движат од 70-120 пати во една минута

– Нормалната телесна температура кај кучињата е 39 Целзиусови

– Едно од три семејства чува куче

– Просечното куче има 42 трајни заби

– Првата изложба за кучиња била во САД, во Детроит, Мичиген, во 1857 година

– Првата Светска изложба на кучиња била во Белика Британија во 1859 година

– Просечниот број на легла што едно фертилно куче ги дава во текот на една година е 1, додека просечниот број на кученца родени во леглото е помеѓу 4 и 6

Продолжува на следната страна

Види

Спатифилум – цвеќето на мирот

„Спатифилум“ потекнува од влажни тропски шуми од Индонезија, на Филипините и тропски Северна, Централна и …