02.10.2022
Почетна / Градина / Вести / Индексот на цените во земјоделството кај инпутот е намален за 0.1%, а кај аутпутот се бележи зголемување од 2.6%

Индексот на цените во земјоделството кај инпутот е намален за 0.1%, а кај аутпутот се бележи зголемување од 2.6%

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените во земјоделството во септември 2017 година, во однос на истиот месец од претходната година, кај инпутот е намален за 0.1%, а кај аутпутот се бележи зголемување од 2.6%.

Во септември 2017 година, во споредба со септември 2016 година, индексот на цените на инпут 1 (тековно потрошени средства во земјоделството) изнесува 100.0, а индексот на цените на инпут 2 (средства наменети за инвестиции во земјоделството) изнесува 99.0.

Во делот аутпут, во септември 2017 година, во споредба со септември 2016 година, индексот на цените на растителното производство изнесува 103.5, а индексот на цените на добиточното производство изнесува 100.8.

Види

Пакомак: Наша цел е до 2030 година 70 проценти од отпадот од пакување да се селектира и рециклира

Поефикасната селекција и рециклирање на амбалажниот отпад, беше тема на меѓународната работилница, што се организираше …

Почетна / Градина / Вести / Индексот на цените во земјоделството кај инпутот е зголемен за 3.6%, а кај аутпутот зголемувањето изнесува 4.2%

Индексот на цените во земјоделството кај инпутот е зголемен за 3.6%, а кај аутпутот зголемувањето изнесува 4.2%

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените во земјоделството во март 2017 година, во однос на истиот месец од претходната година, кај инпутот е зголемен за 3.6%, а кај аутпутот зголемувањето изнесува 4.2%.

Во март 2017 година, во споредба со март 2016 година, индексот на цените на инпут 1 (тековно потрошени средства во земјоделството) изнесува 103.9, а индексот на цените на инпут 2 (средства наменети за инвестиции во земјоделството) изнесува 99.6.

Во делот аутпут, во март 2017 година, во споредба со март 2016 година, индексот на цените на растителното производство изнесува 106.0, а индексот на цените на добиточното производство изнесува 98.6. (more…)

Види

Пакомак: Наша цел е до 2030 година 70 проценти од отпадот од пакување да се селектира и рециклира

Поефикасната селекција и рециклирање на амбалажниот отпад, беше тема на меѓународната работилница, што се организираше …