Почетна / Градина / Лек / Имате покачен шеќер? Сварете ги овие листови и ќе го решите проблемот

Имате покачен шеќер? Сварете ги овие листови и ќе го решите проблемот

За жал, шеќерната болест е многу чест здравствен проблем! Да, таа влијае на многу луѓе од целиот свет.

Зголемено ниво на шеќер во крвта се случува кога вашиот панкреас престанува да произведува инсулин или кога вашето тело не е во состојба правилно да го користи инсулинот, кој е присутен во организмот.

Најчести симптоми:

-мокрење почесто од вообичаено, особено во текот на ноќта

-често чувство на жед
-брзо губење на тежината
-чешање околу пенисот или вагината
-појава на ранички кои многу споро заздравуваат
-заматен вид
-замор

Според експертите, најлошото нешто за оваа болест е тоа што може да предизвика многу различни здравствени проблеми, како што се: слаб вид, слабост, слепило, оштетување на нервите, оштетување на бубрезите, срцеви заболувања, еректилна дисфункција (кај мажите), итн.

Постојат 3 видови на дијабетес: дијабетес:

Види

Го викаат змиско млеко, но кога ќе прочитате за што се користи …

Змиското млеко или познато уште како брадавично млеко, жолтениче, жолта млечка може да го сретнете …