09.08.2022
Почетна / Градина / Вести / ИФЦН: Цената на млекото во ЕУ ќе се зголеми во 2020 година

ИФЦН: Цената на млекото во ЕУ ќе се зголеми во 2020 година

Во 2020 година цената на суровото млеко во Европа и Нов Зеланд ќе се искачи на 38-39 центи / кг, објави директорот на ИФЦН Торстен Хем за време на Светската конференција за млечни производи во Истанбул, јавува dairynews.ru.

Во САД, експертот очекува цените да се зголемат до 42 центи / кг сурово млеко.

Главната причина за порастот на цените за Торстен Хем е најбавниот раст на производството на сурово млеко во последните 12 години.

Според проценките на IFCN, растот на светското производство на млеко оваа сезона изнесува 7,9 милиони тони или за 1,1% повеќе во однос на минатата година.

Со исклучок на Индија и Пакистан, растот е само 2,7 милиони тони, или 0,5%.

Во 2020 година, INFC предвидува зголемување од 2,1% во производството на млеко.

Види

Рибата која има проѕирна глава

Длабоко во морето постојат риби кои имаат проѕирна глава наречени „Macropinna microstoma“. На неа, се …