16.05.2022
Почетна / Градина / Вести / Идеално време за режење на дрвцата и лозовите насади

Идеално време за режење на дрвцата и лозовите насади

Масовното градинарство на овошните дрвја започна. Тоа треба да се направи откако ќе поминат големите зимски мразови. Треба да се избегнува рано и градинарство кое се одвива подоцна. Тие имаат неповолен ефект врз овошните дрвја.

Зимното кастрење од една страна се формира круната на дрвјата, а од друга – го регулира формирањето на овошјето.

Зимското градинарство се одвива прво во ладно отпорни овошни видови – јаболко, круша, слива и други. Во раните расцутени овошни дрвја – бадеми, кајсија, праска, цреша, градинарските работи мора да се завршат до крајот на февруари, пред да се повратат. Ова исто така важи и за црната рибизла.

Види

Задоволство е да ги имате овие цвеќиња дома – Stephanotis floribunda

Задоволство е да ги имате овие растенија дома. Потекнуваат од oстровот Мадагаскар и затоа растението …