Почетна / Градина / Вести / И бананите се прскаат со смртоносни пестициди – Работниците во овие фарми страдаат сериозно од употребата на пестициди (Видео)

И бананите се прскаат со смртоносни пестициди – Работниците во овие фарми страдаат сериозно од употребата на пестициди (Видео)

Владите на земјите од Централна и Јужна Америка дозволуваат, без да им трепне око, бананите да бидат третирани со смртоносните пестициди – дибромохлоропропан (ДБХП).

Овој опасен пестицид е забранет со закон во САД. Но, тоа не ги запира главните извозници на банани од Југот да го преплават светот со овој отров.

Од клипот подолу, ќе видите дека работниците во овие фарми страдаат сериозно од употребата на пестициди.

Познато е дека тој предизвикува дефекти при раѓање, рак, кожни проблеми, ги оштетува дишните патишта, кожата, предизвикува вртоглавица, конфузија и смрт.

Кај работниците владее остро незадоволство кое го искажуваат преку протести и повик за помош од владата.

Види

Рецепт го подобрува видот, ги отстранува мастите од џигерот и го чисти дебелото црево

Со стареењето успоруваат и разни телесни функции што доведува до проблеми како што се запушено …