09.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Хорти Експерт МК – Компанијата која одлично ги изведува и се грижи за кровните градини во нашата држава (Фото)

Хорти Експерт МК – Компанијата која одлично ги изведува и се грижи за кровните градини во нашата држава (Фото)

Екстензивните кровни градини, содржат повеќе видови на седум и вегетација, кои што во голем дел се само одржливи. Тие имаат голем број на предности, меѓу кои се: одлична изолација од температурни разлики, во лето и зима; заштита од сонце и дожд; придонесува за прочистување на воздухот; стимулира биодиверзитет; ја приближува поблиску природата до градските средини и внесува живост на сивилото и бетонските структури; поголема звучна изолација; штедливост; долготрајност; ја зголемува вредноста на објектот.
Да живееш и работиш опкружен со природа и зеленило, придонесува за подобрување на здравјето, а исто така и го намалува стресот.

Компанијата Хорти Експерт МК долго време се занимава со оваа дејност и се познати по нивната професионалност во хортикултурното уредување во нашата држава. Погледнете дел од нивните изработки на кровни градини:

Види

Рибата која има проѕирна глава

Длабоко во морето постојат риби кои имаат проѕирна глава наречени „Macropinna microstoma“. На неа, се …