14.06.2024
Почетна / Градина / Ѓубрење на тревници

Ѓубрење на тревници

За добар раст и убава зелена боја на тревникот потребно е да се врши прихрана.

Тревникот го ѓубреме со специјално ѓубре:

– Ѓубре со повеќе азот

* Кон крајот на месец Март и почетокот на месец Април

* Во Мај

* Кон крајот на месец Јуни и почеток на месец Јули

– Ѓубре со повеќе фосфор и калиум

* Во Септември месец

Најдобро е ѓубрејнето да се врши пред дожд. Ако ѓубриме во сушно време тогаш е потребно полевање. Полеваме обилно навечер и на утро.

 

Види

Што да направите ако лисјата на вашето растение пожолтуваат?!

Секој кој чува растенија дома знае дека тоа бара одредена грижа. Како и да е, …