18.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Градинарството во Зима

Градинарството во Зима

Со оглед на последните временски заладувања ќе се потрудиме да ви понудиме неколку совети како да уживате во вашето хоби и во време на ниски температури. Кога градинарството претставува ваше хоби зошто не би пробале да го направите што по авантуристичко. За да не настане забуна под авантуристичко градинарство се подразбира градинарство во зимскиот период од годината.

Навистина е многу интересно да се видат свежи малечки зелени лисја кои излегуваат од стебленцата во околина која е сосема покриена со снег.

Со цел да не се запостави вашето хоби и во зимскиот период еве неколку совети, за кои се надевам ќе ви бидат од корист на сите вас.

Време на садење

Идеално време на садење на зимските растенија е во лето. Тоа е со цел да им се овозможи време да станат доволно силни и отпорни на острите зимски температури.

Растенија кои успеваат преку зимскиот период

Види

За лекување на карцином помага црн боз

Црниот боз е исклучително корисно растение. Растението црн боз има кичесто жолто-бела боја и цвета …