Почетна / Градина / Господарот на летото – Индиски јоргован

Господарот на летото – Индиски јоргован

Lagerstroemia indica, или познат како индиски јоргован е повеќе сезонско растение кое ужива извонредно долг период на цветање, започнува во лето и трае сѐ до рана есен, со повеќе прекрасни шарени бои. Љубител е многу на сонце и исто така многу лесно се одгледува во просечна, средна и добро издренирана почва.

Во расадникот ХОРТИ ЕКСПЕРТ го имаат во повеќе прекрасни бои, со висина од 1.80 м, по цена од 2.500 денари.

Види

Градини за мал простор: идеи како да имате мала, убава градина (Фото)

На фотографиите подолу можете да видите дека не вие потребна површина за да имате убава …