Почетна / Градина / Вести / Голем гуштер извади зајак од дупката и го проголта за неколку секунди (Видео)

Голем гуштер извади зајак од дупката и го проголта за неколку секунди (Видео)

На социјалните мрежи кружи видео, на кое се гледа змејот Комодо како ползи во зајачка дупка, а потоа извлекува зајак, и го проголтува жив за само неколку секунди.

Змејовите на Комодо можат да се најдат во Африка, Океанија, Азија, како и во Северна и Јужна Америка.

Ова се големи гуштери кои можат да пораснат и до три метри. Тие се месојади кои се хранат со јајца, помали влекачи, риби, птици, инсекти и, како и во овој случај, мали цицачи.

Monitor pulls a rabbit out of its burrow and swallos it whole. pic.twitter.com/IBTgo3KuMo — The Dark Side Of Nature (@Darksidevid) August 23, 2020

Види

Посејте ароматични и зачински растенија за зимата која доаѓа

Бидете вредни и прктични и во текот на зимата. Посејте ароматични билни во стакленикот во …