02.12.2022
Почетна / Градина / Животни / Габи претвораат мравки во „Зомби“

Габи претвораат мравки во „Зомби“

Имено научниците дојдоа до сознание дека стеблата на новооткриената габа растат врз главата на мравките во дождовните шуми на Бразил и притоа тие се претвораат во вистински зомби.

Габата започнува со инфицирање на мравката, за подоцна да и се развие главата, се додека не ги исполни корените на нејзиниот мозок.

Откако мравката ќе дојде до место кое е идеално за габата, таа го убива својот домаќин и продолжува да расте на тоа место.

Види

Кој е најмалиот цицач во светот (фото)

Малиот цицач кој го гледате на фотографиите, е лилјак т.н. “земна пчела” земено од англиски …