Почетна / Градина / Вести / Фрлете ги апчињата за спиење: Само половина лажица од овој зачин и ќе заспиете како бебе!

Фрлете ги апчињата за спиење: Само половина лажица од овој зачин и ќе заспиете како бебе!

Пореметувањето на сонот може да биде последица на различни фактори, а некои од нив се нездрава исхрана, замор, физички и психички проблеми, консумација на алкохол и никотин и слично.
За среќа, еден зачин може да ви помогне подобро да спиете – мускатно оревче, советуваат од Македонија Денес.

Употреба на мускатно оревче

Мускатното оревче е исклучително ефикасен третман кога станува збор за нарушување на спиењето. Покрај бројните придобивки кои ги има овој зачин, тој има и умерен седатив кој ефикасно делува кога станува збор за нарушување на сонот.

Измешајте половина лажица мускатно оревче во чаша топла вода.

Консумирајте неколку часа пред спиење.

Види

Корисни својства на ацеролата

Ацеролата е малo дрво со мали црвени плодови, слични на црешите. Расте во Јужна Америка, …