02.10.2022
Почетна / Градина / Вести / Фрлете ги апчињата за спиење: Само половина лажица од овој зачин и ќе спиете како бебе!

Фрлете ги апчињата за спиење: Само половина лажица од овој зачин и ќе спиете како бебе!

Пореметувањето на сонот може да биде последица на различни фактори, а некои од нив се нездрава исхрана, замор, физички и психички проблеми, консумација на алкохол и никотин и слично.
За среќа, еден зачин може да ви помогне подобро да спиете – мускатно оревче.

Употреба на мускатно оревче

Мускатното оревче е исклучително ефикасен третман кога станува збор за нарушување на спиењето. Покрај бројните придобивки кои ги има овој зачин, тој има и умерен седатив кој ефикасно делува кога станува збор за нарушување на сонот.

Измешајте половина лажица мускатно оревче во чаша топла вода.

Консумирајте неколку часа пред спиење.

Види

Пакомак: Наша цел е до 2030 година 70 проценти од отпадот од пакување да се селектира и рециклира

Поефикасната селекција и рециклирање на амбалажниот отпад, беше тема на меѓународната работилница, што се организираше …