01.12.2023
Почетна / Градина / Вести / Фрлете ги апчињата за спиење: Половина лажица од овој зачин и ќе спиете како бебе!

Фрлете ги апчињата за спиење: Половина лажица од овој зачин и ќе спиете како бебе!

Пореметувањето на сонот може да биде последица од разни фактори, а некои од нив се нездрава исхрана, замор, физички и психички проблеми, конзумирање алкохол и никотон и слично.
За среќа, еден зачин може да ви помогне подобро да спиете – морско оревче.
Употреба на морското оревче:

Тој е исклучително ефикасен третман кога станува збор за пореметувањата со спиењето. Покрај бројните предности кои ги има овој зачин, тој има умерен седатив кој делува ефикасно кога станува збор за пореметувањата со спиењето.
Половина лажица мелено или рендано морско оревче измешајте во една чаша топла вода.
Конзумирајте пет часови пред спиење.

Види

Започнува аплицирањето за финансиска поддршка за производителите на поледелски култури

Започнува аплицирањето – Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги известува производителите …