14.06.2024
Почетна / Градина / (Фото) Како изгледа најголемата куќа на дрво

(Фото) Како изгледа најголемата куќа на дрво

Најголемата куќа на дрво се наоѓа во Crossville, Tennessee, USA. Изградена е од архитектот Horace Burgess. Имено, структурата е поставена на височина од 33 метри. Овај амбициозен проект е сеуште во прогрес, и според креаторот Burgess сеуште не е завршен. Според него, целосната изградба на куќата на дрво го кошта скромни 12.000 $. Ова најмногу се должи на тоа што материјалот кој се користи за изградба на куќата е рециклиран и дониран од локални градежни компании. Просторот внатре се шпекулира дека е повеќе од 930 m2, во кој дури е сместена и локална црква. Со толку големи пропорции, и посветеност на еден човек, лесно е да се поверува дека навистина куќата има посетеност од повеќе од 400 лица неделно.

Види

Три рецепти: Како да ја излечите настинката за помалку од еден ден

Ќе ви претставиме само 3 од многуте рецепти во народната медицина за борба против настинката, …