Почетна / Градина / Вести / Еве како најлесно и безболно да извадите крлеж

Еве како најлесно и безболно да извадите крлеж

Се зема мал шприц за еднократна употреба, и се сече нејзиниот врв. Се поставува врз крлежот, и внимателно се влезе.

Крлежот излегува, а сите отровни материи кои успеал да ги вбризга во вашето тело, излегуваат надвор. Потоа треба да третираме со алкохол или некое дезинфекционо решение.

Ако не ви се наоѓа во моментов шприц под рака, може да се користите некое цевче, на пример пенкалото. Ставете и некое марамче на отворот низ кој ќе вшмукување, за да не го голтнете случајно.

Види

Тој ги промени гумите од својата кола: Погледнете што самиот изработи од старите гуми

Потребно е вистинско изработка да ги претвори старите гуми во нешто толку неверојатно 👏👏