02.12.2022
Почетна / Градина / Животни / Еве како изгледа смок долг 4,5 метри уловен во нашата земја

Еве како изгледа смок долг 4,5 метри уловен во нашата земја

Смоковите се чести гости на местата каде работат многумина земјоделци. Во село Црник, Пехчево минатата година селаните утепаа смок со неверојатни 4,5 метри должина.

„Долга беше 4,5 метри. Змијата е утепана од страна на повеќе луѓе кои биле во шок кога ја виделе. Смокот беше многу стар, а имал дури и бркови. Цели 3 часа се мачеле да го совладаат беспомошниот смок, бидејќи имало многу деца и мајки, кои ги собирале вишните во полето“, изјави за Градина.мк, Ерол Пилов.

Види

Кој е најмалиот цицач во светот (фото)

Малиот цицач кој го гледате на фотографиите, е лилјак т.н. “земна пчела” земено од англиски …