05.07.2022
Почетна / Градина / Есенско сузбивање на плевели

Есенско сузбивање на плевели

На ваков начин посевот ќе има супериорни услови за развој во текот на есенските месеци, спремно ќе ја дочека зимата и напролет ќе има многу подобар „старт” во однос на парцелите кои не се хербицирани наесен. Од испитувањата кои се вршени со хербицидите од нашата програма (Syngenta), утврдено е дека посевите кои имале есенско третирање против плевели, а сите останати агротехнички мерки се извршени на ист начин и во исто (оптимално) време, секогаш имале повисоки приноси во однос на посевите со пролетни апликации против плевели.

Од нашата програма (Syngenta) за таа намена го препорачуваме производот Logran 20 WG. Наменет е за сузбивање на широколисните плевели и може да се употребува во есен, од периодот пo сеидбата, па сè до пролет (крај на братимење).

Напишал: дипл. агр. Зоран Голубовски

Превземено од ФФРМ

Види

Ако сте од љубителите на егзотичните цвеќиња – Кој е цветот на страста?!

Ако сте од љубителите на егзотичните цвеќиња, пасифлората е токму за вас. Различна и убава …