18.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Еден природен исцелител на грип, рак и други болести

Еден природен исцелител на грип, рак и други болести

Лимонов сок и кора (природен и евтин извор на цитрус пектин) кои убиваат бактерии и вируси. Лимоните имаат многу силни антибактериски, антивирусни и имуностимулирачки својства.

Пектинот од лимоновата кора е ефикасен при покривање на нападите на повеќе од 800 вида бактерии и вируси.

Природниот пектин на лимонот исто така ги убива и клетките на ракот, и е докажано дека тој е ” 10 000 пати посилен од хемотерапијата”.

Во Meлбурнскиот универзитет неодамна открија дека сок од лимон го убива вирусот на спина. Антивирусната лековита сила на лимонот се препорачува при итна потреба витамин C, за да можат вашите клетки да се бранат.

Парченца лимон ( со кората ) во вода ќе ве заштити вас и вашето семејство од секакви вештачки вируси, вклучувајќи го вирусот на спина, вирусот на свинскиот грип и птичјиот грип.

Види

За лекување на карцином помага црн боз

Црниот боз е исклучително корисно растение. Растението црн боз има кичесто жолто-бела боја и цвета …