Почетна / Градина / Вести / Дури и чајот може да биде отровен ако неправилно го приготвите

Дури и чајот може да биде отровен ако неправилно го приготвите

Излегува дека чајот што неправилно се приготвува на температура може да се претвори од ароматичен пијалок во отров, пишува AGRONEWS.

Чајот е природен производ што може да содржи опасни микроби, како што е салмонела. За да се минимизира ризикот од нив да паднат во организмот, експертите препорачуваат да ги вриете лисјата од чај со врела вода пет минути.

Чајот, кој е пијан подолг временски период, исто така може да биде опасен за телото. Во најдобар случај, тоа едноставно нема никаква вредност.

Според експертите на Роспотребнадзор, само правилно подготвени и свежи пијалоци можат да бидат корисни.

Пред да купите чај, експертите препорачуваат да ја проверите амбалажата – треба да се чува недопрено и обележано.

Види

Дива тиква (Bryonia alba L.)

Дивата тиква можеме да ја сретнеме низ целата земја. Таа расте на влажни места, во …