14.06.2024
Почетна / Градина / Вести / Дрвото кое крие морничава тајна: Никој не може да го пресече проколнатиот даб – секири се кршеле, и пили се расипувале

Дрвото кое крие морничава тајна: Никој не може да го пресече проколнатиот даб – секири се кршеле, и пили се расипувале

Многу луѓе се обиделе да го пресечат “проколнатиот” даб, но секирите и моторните пили не му можеле ништо.

Оук Хемок паркот во градот Порт Сент Луси во сојужната американска држава Флорида денес е омилено место за туристите, но стариот даб кој се наоѓа во паркот, крие морничава тајна, пишува Маркукуле.

На 8 јануари 1973 година, неколку години пред да настане Хамок паркот, на ова место “работел” серискиот убиец Џон Шефер. ТОј таму силувал и убил две тинејџерки, а нивните тела ги закопал под дрвото.

Шефер бил полицаец во Флорида. Иако ги признал само тие две убиства, се верува дека е одговорен за смртта на повеќе од 30 жени.

Четири години покасно, јануари 1977 година, двајца мажи пронашле два скелети, а покрај нив имало јаже со јамка. Од тој момент кружи приказната дека покрај стариот даб ритуали изведувала сатанистичка секта, а дека тоа наводно биле остатоци од нивниот состанок.

Види

Што да направите ако лисјата на вашето растение пожолтуваат?!

Секој кој чува растенија дома знае дека тоа бара одредена грижа. Како и да е, …