18.08.2022
Почетна / Градина / Дрвјата не треба да бидат блиску до вашите соседи

Дрвјата не треба да бидат блиску до вашите соседи

Ако садите нови дрвја, многу е важно да размислите точно каде да ги поставите. Ова, се разбира, го зема предвид видот на дрвјата, како и нивните барања.

На пример, оревите и повеќето видови цреши развиваат поголеми круни. Затоа им треба многу простор околу нив. Другите видови, особено пресадените дрвја кои растат помали, не растат многу и не бараат простор.

И да потсетиме, избегнувајте садење дрвја во близина на оградата со соседите.

Види

Естрагон – Растението на древните римјани

Естрагонот бил користен нашироко од Римјаните и Арапите. Се сретнува во флората на Сибир, Монголија, …