06.07.2022
Почетна / Градина / Дрвјата не треба да бидат блиску до соседите

Дрвјата не треба да бидат блиску до соседите

Ако садите нови дрвја, многу е важно да размислите точно каде да ги поставите. Ова, се разбира, го зема предвид видот на дрвјата, како и нивните барања.

На пример, оревите и повеќето видови цреши развиваат поголеми круни. Затоа им треба многу простор околу нив. Другите видови, особено пресадените дрвја кои растат помали, не растат многу и не бараат простор.

И да потсетиме, избегнувајте садење дрвја во близина на оградата со соседите.

Види

Зошто дома секогаш треба да имаме мајчина душичка

Со доаѓањето на есента доаѓаат променливото време и есенските болки. Најчести се настинки, есенскО течење …