Почетна / Градина / Дрвјата да не се блиску до соседите

Дрвјата да не се блиску до соседите

Ако садите нови дрвја, многу е важно да размислите точно каде да ги поставите. Ова, се разбира, го зема предвид видот на дрвјата, како и нивните барања.

На пример, оревите и повеќето видови цреши развиваат поголеми круни. Затоа им треба многу простор околу нив. Другите видови, особено пресадените дрвја кои растат помали, не растат многу и не бараат простор.

И да потсетиме, избегнувајте садење дрвја во близина на оградата со соседите.

Види

Како да ја препознаете органската храна?

Органски одгледувана храна, односно прехранбен производ, секогаш има посебна етикета, без која производот не се …