Почетна / Градина / Вести / Домашно куче почнало да плаче откако го оставиле во засолниште (ФОТО)

Домашно куче почнало да плаче откако го оставиле во засолниште (ФОТО)

 
Едно куче докажа дека и животните имаат чувства. Кога дознало дека е напуштено од нејзините сопственици, тоа станало депресивно и плачело како човек.

Ова е необичен случај во Калифорнија. Сопствениците на кчето, мелез помеѓу Лабрадор Ретривер и Питбул, го однеле во засолниште.

Тие кога го оставиле објасниле дека повеќе не можат да преземат одговорност за него. На животното не му требаше долго време да сфати дека тој веќе нема да ги види своите сакани луѓе.

Набргу откако тие заминале, кучето одбило да се храни и солзите почнале да течат од очите.

Неговото чувствително однесување било снимено од страна на персоналот на прифатилиштето и споделено на Facebook.

Види

Откриени нови видови цвеќиња досега непознати за ботаничарите и целиот свет

Локалните ботаничари открија ново растение кое е уникатно. Растението, наречена Shealy’s Saxifrage, е пронајдена во …