06.02.2023
Почетна / Градина / Додадете ја оваа магична течност во цвеќињата и погледнете што ќе се случи

Додадете ја оваа магична течност во цвеќињата и погледнете што ќе се случи

Сите растенија во домот бараат да се прихрануваат, особено во вегетативниот период и во периодот на цветање.

Да се предизвика зголемен раст и цветање кај најбезнадежните билки, ќе ви помогне обичниот квасец. Квасците се еукариотски, едноклекточни микроорганизми класифицирани како членови на царството габи. Првите квасци се појавиле пред милиони години, и моментално се идентификувани 1,500 видови. Тој богат е со протеини, ги содржи сите девет есенцијални аминокиселини кои организмот не може да се синтетизира, растителни влакна, цинк и поголема количина на витамини од Б групата. Понекогаш е збогатен со витамин Б12.

Тие активно ја стимулираат делбата на клетките и растот на растенијата.

Благодарение на ваквата прихрана, нагло се зголемува активноста на микроорганизмите во земјата, се зголемува јаглендиоксидот, микро и макроелементите, што има особено благотворно дејство врз кореновиот систем и надворешниот изглед на самата билка.<

Значи, ако сакате вашите билки да бидат здрави и да цветаат долго и богато, можете да приготвите раствор во вода и додадете шеќер за нивното прихранување.

Оставете да отстои минимум два часа.
Со овој раствор полевајте го цвеќето двапати месечно во есенско-зимскиот период и еднаш во десет дена во пролетно-летниот.

Види

Како да спречиш парадонтит?

На проблемите во усната празнина треба да се обрнува посебно внимание, бидејќи воспаленијата или кај …