14.06.2024
Почетна / Градина / Вести / Диета со грозје е најдобар метод за вишок килограми во есен

Диета со грозје е најдобар метод за вишок килограми во есен

Точно е дека многу професионалци велат да внимаваме со овој плод, бидејќи содржи многу шеќер, но тоа е диетално во одредена количина и во комбинација со некои производи. Во еден килограм грозје се содржат околу 700 – 850 ĸaлории.

Се разбира, има доста режими со слаткиот плод, кои се препорачувват од научниците. Тие траат 3, 4 или 7 дена.

Ако преферирате да сте на режим само три дена, тоа е резервна опција со многу грозје и … трпение.

Во трите денови треба да се троши само 1,5 килограми грозје на ден.

Потоа гледајте да јадете само лесни и здрави нешта.

Во текот на две недели, сепак, за вечера јадете само грозје. Со оваа диета неосетно ќе намалите најмалку 4 кг.

Построгата диета трае една недела. Секој нареден ден потоа јадете само пo 1,5 ĸг гpoзјe. Пијте барем по 1,5 л минepaлнa вoдa.

По овие седум дена, ќе намалите околу 3-4 кг.

Види

Што да направите ако лисјата на вашето растение пожолтуваат?!

Секој кој чува растенија дома знае дека тоа бара одредена грижа. Како и да е, …