Почетна / Градина / Вести / Дечко живее целосен зелен живот и се си одгледува во својата градина

Дечко живее целосен зелен живот и се си одгледува во својата градина

Овој дечко одгледува се што троши. Првично тој работел индустриското земјоделство, па од таму ги учи методите за производство на храна. Меѓутоа загрижен од нездравата храна која се произведува и пакува, тој заедно со својата сопруга Мелиса се одлучува да отворат своја компанија наречна „Зелени соништа“.

Тие се во моментов компанија која се занимава со градинарство и решенија за пермакултура. Тој има трошок како што вели само 10 долари за да може храната да ја складира во фрижидер. Неговата визија е целосно да користи соларна енергија во иднина. За наводнување ја користи дождовната вода која ја складира, а во тоалетот не користи хартија, туку листови.

Погледнете го целото видео:

Види

Кој е цветот на страста?!

Ако сте од љубителите на егзотичните цвеќиња, пасифлората е токму за вас. Различна и убава …