Почетна / Градина / Вести / Дали знаете што ќе ви се случи ако јадете банани со точки?

Дали знаете што ќе ви се случи ако јадете банани со точки?

Зрелите банани произведуваат супстанца TNF (тумор некротичен фактор), кој се борат против клетките, кои се различни, или туморски клетки.

Јапонските истражувачи откриваат дека токму бананите со црни точки се осум пати поздрави од зелените банани или другите плодови.

Во споредба со грозјето, јаболките, лубениците, ананасот и крушите, бананите имаат најмногу антиканцерогени состојки, пишува “Amazing stories around the world”.

Колку повеќе точки, толку повеќе збогатени клетки кои развиваат имунитет. Тогаш бананата е најдобра за варење, бидејќи шеќерот најлесно се апсорбира. Во неговите “млади” денови, нишестето сеуште не се претвора во шеќер.

Види

Индексот на цените во земјоделството во јуни 2019 година, во однос на истиот месец од претходната година, кај инпутот е намален за 0.8 %, а кај аутпутот е на исто ниво

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените во земјоделството во јуни 2019 …