Почетна / Градина / Животни / Дали животните имаат душа – Бик заплакал пред да го заколат

Дали животните имаат душа – Бик заплакал пред да го заколат

Биков е жив доказ дека и животните имаат душа. Оваа невообичаена работа е забележана во Хонг Конг кога фармер забележал солзи на неговото лице додека го носел на колење.

Фармерот солзата кога ја видел ја сфатил како молба за помош, па решил да го поштеди бикот од смрт.

-Кога дојдовме во фармата бикот почна да се однесува чудно. Се обидував да го внесам внатре но не успеав, вели овој фармер кој за прв пат гледа вакво нешто.

Фармерот се смилувал над животното и го дал на локалните монаси за да се грижат за него на кои им бил исто така многу потребен. На овој начин живтоното било спасено од сигурна смрт.

Види

На радио пуштија омилена песна на еден волчјак – Погледнете ги неговите движења

Нема ништо подобро од тоа да го споделите вашиот дом со прекрасно куче. И ако …